blog

Antara Sebab Apa Lelaki Hensem Bukan Pilihan Wanita: Sini 8 Faktor Terbesar!

Antara Sebab Apa Lelaki Hensem Bukan Pilihan Wanita | Sundate Sugar Dating Online Mlaaysia

Lelaki hensem memang menarik perhatian, tapi adakah mereka sentiasa menjadi pilihan utama perempuan?  

Hahaha, tak semestinya! Lelaki handsome memang boleh menarik perhatian, tapi pilihan utama perempuan bergantung kepada pelbagai faktor. 

Perempuan lebih suka lelaki yang ada kepribadian yang baik, sikap sopan dan bertanggungjawab. Jadi jangan risau kalau you tak hensem sangat, masih ada harapan lagi untuk menjadi pilihan utama bagi wanita! 😉 

Jom kita kaji lebih lanjut!

Faktor Lelaki Hensem Susah Dapat Jodoh

1. Lelaki Kacak Sukar Didekati

Korang tahu tak, ada satu stereotaip yang mengatakan lelaki hensem susah nak dapat jodoh sebab diorang susah sangat nak didekati? Betul ke ni? 

Mungkin memang ada beberapa lelaki hensem yang nampak serius dan tak mesra sangat. Tapi jangan terus generalise semua lelaki hensem macam tu. Ada je yang friendly dan boleh diajak berbual.

Sebenarnya, masalah yang lebih besar mungkin bukan faktor rupa paras semata-mata. Mungkin ada faktor lain yang menyebabkan ramai perempuan rasa segan atau takut untuk mendekati mereka.

Contohnya, ada lelaki hensem yang terlampau sibuk dengan minat lain sehingga kurang memberi perhatian kepada hubungan percintaan. Atau mungkin mereka punya standar tinggi dalam mencari pasangan sehingga tak mudah nak puaskan hati diorang.

So, untuk semua lelaki hensem di luar sana, jangan putus asa! Kalau kau betul-betul cari pasangan yang seiring dengan personaliti dan minat kau, pasti ada je perempuan yang sanggup menghadapi segala cabaran untuk mendekati kau.

Lelaki Tengah Main Guitar | Kenapa Lelaki Hensem Single | Sundate

2. Lelaki Kacak Suka Jual Mahal

Sikap suka jual mahal ini boleh menjadi penghalang dalam proses mencari jodoh. Lelaki kacak sering kali dikelilingi dengan perhatian daripada perempuan dan mungkin terlalu fokus pada penampilan fizikal semata-mata. 

Mereka mungkin juga berpendapat bahawa mereka layak mendapatkan pasangan yang setanding dengan kecantikan mereka.

Dalam kata lain, laki hensem ni mungkin kuat perasan – feeling lah.

Namun, penting untuk diingat bahawa kecantikan luaran bukanlah segalanya. Perempuan juga mencari lelaki yang memiliki nilai-nilai baik, kepribadian menarik, dan komitmen dalam hubungan. 

Baca juga: Kenapa Lelaki Online Tapi Tak Chat

3. Lelaki Kacak Maintenance Tinggi

Kadang-kadang lelaki hensem pun ada juga susah nak dapat jodoh. Nak maintain penampilan yang bergaya memang kena banyak usaha lah. Kena jaga rambut, kulit mesti flawless macam artis Korea tu, tak boleh main-main. 

Lagi satu, badan pun kena fit jugak kan? Kena rajin pergi gym dan buat senaman supaya badan tetap mantap.

Tapi tahu tak apa? Walaupun penat jugak nak jadi lelaki hensem ni, tapi kadang-kadang tak semestinya semua perempuan suka dengan jenis yang berpenampilan macam tu je. Ada yang suka lelaki yang lebih santai dan ala-ala macho juga tau! 

Yang penting bukan sekadar penampilan je kan?Jadi bro jangan risau sangat tentang maintenance ni. Yang paling penting adalah tetap menjadi diri sendiri dan confident dalam apa pun penampilan kita. 

Bukan setiap perempuan fokus hanya pada penampilan semata-mata. Kalau ada hati baik dan sikap positif, insyaAllah rezeki untuk dapat jodoh akan datang pada masa yang tepat bro! 

Jangan terlalu stress pasal benda-benda ni ya. Just be yourself and keep on shining!

Lelaki Di Gym Angkat Berat | Kenapa Lelaki Hensem Single | Sundate

4. Lelaki Kacak Sering Dikecewakan

Kita semua tahu, jodoh memang takkan datang bergolek-golek begitu saja. Tapi adakah betul lelaki hensem susah dapat jodoh sebab selalu kena kecewakan? 

Satu faktor penting adalah mungkin lelaki jenis hensem ni pernah berkali-kali terluka dengan ex dia sampai dah penat dan tawar hati.

Ada kemungkinan juga bahawa lelaki hensem sering dikecewakan kerana terlalu banyak pilihan. Perempuan mungkin beratur panjang untuk mendapatkan perhatian mereka, tetapi apabila sudah mendapatnya, lelaki tersebut mungkin terpilih untuk mencari pilihan lain yang lebih baik.

Tak kisah lah perempuan cantik ke hensem lelaki, kalau nak dapat jodoh, penting untuk kekal positif dan terus mencari pasangan yang betul-betul seiring dengan jiwa dan hati kita. Jangan terlalu mudah putus asa just sebab beberapa pengalaman yang tak menyenangkan. 

Ada banyak lagi yang baik di luar sana yang boleh bagi kita kasih sayang dan bahagia.

5. Lelaki Kacak Sangat Memilih

Korang pernah dengar cerita tentang laki hensem yang susah nak dapat jodoh? Yup, memang ada fenomena macam tu. Ada yang kata diorang sangat memilih, tak nak settle down dengan sesiapa pun kecuali kalau jumpa yang perfect gila. 

Ya, memang benar bahawa kecantikan dan kehebatan adalah perkara penting, tapi jangan lupa juga untuk memberi peluang kepada mereka yang mungkin tidak sehebat itu dalam penampilan luaran. 

Ingatlah bahawa cinta sejati bukan hanya berlandaskan pada paras rupa semata-mata, tetapi juga pada nilai-nilai dan kepribadian yang baik. 

Jadi, cubalah untuk lebih terbuka hati dan bersikap lebih santai dalam mencari jodohmu. Mana tahu, di waktu yang tidak disangka-sangka nanti akan datang seseorang yang sungguh istimewa untuk melengkapkan hidupmu!

Dinner Date | Kenapa Lelaki Hensem Single | Sundate

6. Lelaki Kacak Terlalu Sibuk Dengan Kerjaya

Mesti korang pernah jumpa lelaki yang hensem tapi busy giler sampai takde masa nak habiskan dengan pasangan kan? 

Betul tu! Ada sesetengah lelaki memang busy gila dengan kerjaya mereka sehingga tak banyak masa untuk pasangan. Itulah sebabnya diorang choose to stay single je lah. 

Kerjaya dan hubungan cinta memang boleh jadi satu cabaran besar dalam hidup kita. Tapi jangan risau, ada orang yang berjaya mengimbangi kedua-duanya dengan baik. 

Mungkin mereka ni pandai sangat bagi manage masa, tak tahu la macam mana diorang buat tapi memang kagum lah!

7. Lelaki Kacak Banyak Alasan

Hai, memang ada lelaki kacak yang suka bagi alasan untuk tak berkomitmen dalam hubungan. Dorang ni memang pandai cakap dorang tak ready nak kahwin atau ada banyak tanggungjawab dalam kerjaya. 

Ada yang kata diorang pilih-pilih sangat, takboleh terima kekurangan orang lain. Ada juga yang kata diorang jenis suka main tarik-tarik kasih, tak serius nak berkomitmen.

Sebab tu la susah betul nak dapatkan dorang yang serius dalam hubungan. Tapi tak semua lelaki macam tu, ada juga yang betul-betul komited dan siap untuk bina hubungan yang serius. 

Jadi jangan putus asa, masih ada harapan untuk jumpa lelaki yang betul-betul serius!

Lelaki Pakai Dating App | Lelaki Hensem | Sundate Online Dating Malaysia

8. Lelaki Kacak Tak Minat Perempuan

Mungkin ada beberapa lelaki kacak yang kurang minat dengan wanita. Mereka mungkin lebih suka berkawan dengan lelaki atau fokus pada kerjaya mereka daripada terlibat dalam hubungan romantis.

Ni tak semestinya bermakna semua lelaki kacak adalah gay, tapi ada yang memang punya orientasi seksual yang berbeza. Jadi, jangan terus melabelkan orang berdasarkan penampilan luaran saja. 

So, ada kah orang hensem susah dapat jodoh? Mungkin ada, tapi bukan disebabkan mereka gay sahaja.

Banyak faktor lain yang mempengaruhi seseorang dalam mencari pasangan hidup. So, jangan terlalu cepat membuat kesimpulan berdasarkan penampilan fizikal saja ya!

Baca juga: Tanda Lelaki Sayang Tapi Tak Tunjuk

Keutamaan Perempuan Dalam Mencari Partner

Secure + Stabil

Sebagai wanita, kita faham je lah betapa pentingnya rasa aman dan stabil dalam mencari pasangan hidup. Banyak dari kita mengharapkan pasangan yang mampu memberikan kestabilan finansial dan emosional bagi diri sendiri dan keluarga kita.

Simple je actually. For most of us kan, selain daripada pakwe hensem, kita ingin merasa dipelihara dan didukung oleh partner kita dalam semua situasi.

Setia + Bijak

Bila mencari jodoh, perempuan memang menginginkan pasangan yang setia dan bijak. Biasa lah, perempuan kan nak lelaki yang boleh dipercayai dan bergantung pada dia. Kalau boleh, kita sama-sama bina hubungan yang sihat dan saling sokong tu lagi best.

Orang lelaki yang cerdik dan pandai membuat keputusan yang baik untuk perempuan dan keluarga kita, tu lagilah green flag, duh!

Sopan + Hormat

Eh, betul tu! Banyak perempuan memang suka lelaki yang gentleman, sopan dan hormat kita. Takde la nak lelaki yang tak reti dengar dan bagi pendapat bila kita perlukan tu kan? 

Memang seronok kalau ada lelaki macam tu dalam hidup. Yang paling penting, dia kena respect keluarga kita jugak dan sudi bergaul dalam lingkungan sosial kita. So, jangan terlepas peluang kalau jumpa lelaki macam ni ye!

Kesimpulan

Lelaki kacak single memang ada sebab-sebab tersendiri kenapa mereka masih belum ada girlfriend.

Ingatlah, setiap orang punya prioriti masing-masing. Jadi kita perlu saling memahami dan memberi ruang kepada satu sama lain untuk berkembang. Hmm, boleh start slow from friends kot kalau really minat.

Siapa tahu nanti kamu akan menjadi insan istimewa yang mampu melengkapkan hidup lelaki kacak single tersebut. Hehehe.

Kalau korang masih single dan tengah cari jodoh, jangan stress tau. Sini ada platform Sundate Malaysia yang boleh cari cinta dan partner yang ikhlas serta sepadan dengan korang.

Jomlah daftar dengan Sundate, dapatkan apa yang korang tengah cari – sugar daddy, orang lelaki hensem, perempuan hot, ataupun friends with benefits – semua dengan langkah mudah je.

Lelaki Hensem | Sundate Online Dating Malaysia

Jodoh tu memang tak datang bergolek, tapi sabarlah dan percayalah, rezeki itu pasti akan sampai pada masa yang tepat. Cheers!

Baca juga:

Related